Oprichter Andy Redjosentono – Andy Redjosentono

Andy Redjosentono Rfm (1976)

is bij gebrek aan ‘ECHT’ voetbaltalent in de cijfertjes gedoken. Studeerde naast het werken om zicht te blijven ontwikkelen en ontplooien. Na 14 jaar gewerkt te hebben als Financieel Manager in de hoortoestellen- en optiekbranche heeft hij besloten om een eigen administratiekantoor op te richten.

Wanneer wist je dat je goed was met cijfertjes?

Dit wist ik al vrij vroeg, namelijk al in de 6e klas (nu groep 8) van de basisschool. Ik was medio het schooljaar door al mijn rekenboeken heen en mocht alvast beginnen met het Wiskunde-A boek van het voortgezet onderwijs.

Waarom wilde je een eigen kantoor beginnen?

Ondernemen betekent voor mij de ultieme vrijheid. Als eigen baas kun je je creativiteit en je fantasie helemaal de vrije loop laten. Je kunt doen wat je vindt dat je moet doen, je kunt doen wat je wilt doen. Dat is een fantastisch gevoel. Als je je brood mee kunt verdienen, althans. Er zijn ook veel mensen die niet slagen als ondernemer. Dan kan het echt heel vervelend zijn. Dat vergeten mensen weleens. Maar als het lukt is het geweldig.

Wat zijn de mooiste opdrachten?

Klussen waarbij ik mag samenwerken met mede-ondernemers die geen overzicht meer hebben op hun financiële administratie. Aangezien dit van essentieel belang is help ik hen graag in snel tempo weer grip hierop te krijgen, zodat zij zich weer volledig met hun passie kunnen bezighouden.

Gedurende mijn loopbaan als Register Financieel Manager, Consultant en Start Up Professional is het mij duidelijk geworden dat veel ondernemers het liefst alles zelf willen doen. Ze willen aanvoerder, spelverdeler en afmaker tegelijk zijn. Maar als het bedrijf groeit, dan is dit onmogelijk vol te houden. Als ondernemer kun je niet eindeloos doorgaan. Beperk je tot de hoofdlijnen.

Je moet als ondernemer je sterke punten zien te vinden en daar goed gebruik van maken. Voor de onderdelen waarin je niet zo goed in bent, daar kun je externe hulp voor inschakelen, eventueel totdat je het zelf onder de knie hebt. Je kunt namelijk niet overal in uitblinken.

Leer om bepaalde dingen van je af te zetten. Vergeet niet dat ondernemen een spel is en dat je het op die manier moet blijven benaderen. Daar horen dus ook rustmomenten bij.

Met mijn kennis, ervaring en passie voor het vak begeleid ik ondernemers en bij het efficiënt en conform wetten en regels uitvoeren van hun onderneming, waarbij ik het commercieel belang en de ondernemersvisie niet uit het oog verlies.

Andy RedjosentonoRegister Financieel Manager & Consultant